Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Малко Търново и "Фондация за развитие на Малко Търново" - Малко Търново и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Околностите на Бръшлян

Кръгов маршрут

м. Св. Пантелеймон – м. Каленик – м. Стоянова чука – м. Св. Пантелеймон

Дължина – 6 км
времетраене около 2 часа

Маршрутът тръгва от параклиса “Св. Пантелеймон”. Там е изградено място за отдих, което предлага възможности за една пълноценна почивка сред вековна буково-габърова гора. В началото тръгва по стария коларски път, използван в миналото от местните жители за придвижване до гр. Малко Търново. Преминава се през разнообразни смесени буково-дъбови и габърови гори. Маршрутът дава неповторима възможност да се наблюдават множество вековни дървета и голямо птиче разнообразие.


с. Бръшлян – м. Равнища - м. Въжиево – р. Велека – м. Ковач

Дължина – около 7 км
времетраене – около 2 часа и 30 минути

Местностите Равнища и Въжиево в миналото са били колибарски селца. До тях се стига по стар коларски път. Маршрутът предлага добра възможност да се насладите на едни от най-хубавите вековни дъбови дървета в Странджа. Прекосявайки р. Велека, една от най-чистите в България, продължавате да вървите срещу течението й и да се наслаждавате на красивите речни пейзажи.

Последна актуализация на 11.09.2015